شرکت مهرکام پارس (سهامي عام) به شناسه ملي 10101267070 در تاريخ 1369/11/06 بصورت سهامي خاص تاسيس شده و طي شماره ثبت 82062 مـورخ 1369/11/14 در اداره ثبــت شـرکـت ها و مالکـيت صنعتي تهران به ثبت رسيد و در تاريخ 1376/10/13 به بهره برداري رسيده است. شرکت در تاريخ 1382/11/19 از سهامي خاص به سهامي عام تبديل و در تاريخ 1382/12/10 در بورس اوراق بهادار پذيرفته شده است. در حال حاضر، شرکت جزء شرکت هاي فرعي شرکت گسترش سرمايه گذاري ايران خودرو است و شرکت اصلي نهايي گروه، شرکت ايران خودرو مي باشد. نشاني مرکز اصلي شرکت و کارخانه آن واقع در تهران – کيلومتر 11 جاده مخصوص کرج مي باشد.
موضوع فعالیت شرکت مهرکام پارس
موضوع فعاليت شرکت مهرکام پارس طبق ماده 2 اساسنامه ، طراحي، تکوين، ساخت و توليد قطعات و مجموعه هاي صنعتي به ويژه در زمينه صنايع خودروسازي، ارائه خدمات طراحي و مهندسي، طـراحـي و سـاخت قـالـب ، اقدام به هرگونه مشارکت، خريد و تامين مواد اوليه و تجهيزات فعاليت هاي قالبسـازي و توليدي ، ارائه هرگونه خدمات اعم از فني و مهندسـي، ايجاد خطوط توليدي جانبي، انجام فعاليت هاي بازرگاني مرتبط داخلي و واردات، صادرات انواع کالاها، تاسيس هر نوع شرکت ، موسسه مالي و اعتباري با رعايت مقررات مربوطه و خريد کارخانه ها و سهام واحدهاي طراحي، تـوليـدي ، تحـقيقاتي و بازرگـاني جهت تقويت مباني توليد قطعات صنايع خودرو سازي و… مي باشد. فعاليت اصلي شرکت طي سال مورد گزارش توليد انواع سپر، داشبورد، بخاري، صندلي، رودري و… بوده است.
سهامداران شرکت مهرکام پارس
روش توزیع محصولات شرکت مهرکام پارس
بازار گردان شرکت مهرکام پارس
طبق ابلاغيه شـماره 060/440/ب/99 مورخ 1399/07/07 از سـوي مديريت محترم سـازمان بورس و اوراق بهادار، قرارداد بازار گرداني از طرف شـرکت گسـترش سـرمايه گذاري ايران خودرو با صـندوق سـرمايه گذاري لوتوس پارسـيان تا تاريخ 1400/12/15و صندوق سهم آشنا يکم از تاريخ 1400/12/16 با منعقد گرديده و عمليات بازارگرداني طبق ضوابط سازمان بورس از طريق سهامدار عمده انجام مي گردد.
پروژه های توسعه 6 ماهه اول سال 1401 شرکت مهرکام پارس
پروژه های توسعه محصول 6 ماهه دوم سال 1401 شرکت مهرکام پارس
فرصت های حاکم بر محیط شرکت مهرکام پارس
حمايت دولت از توليد داخل در راستاي سياست هاي اقتصاد مقاومتي
سياست هاي حمايتي ايران خودرو از شرکت هاي تابعه در جهت استفاده حداکثري از ظرفيت هاي شرکت
سياست توسعه متوازن صنعت قطعهسازي با هدف دستيابي به حداقل 5 قطعه ساز بزرگ در مقياس جهاني با توانمندي تامين حداقل 50% بازار توليد داخل
وجود بازار بالقوه خدمات پس از فروش )تامين بازار شرکت ايساکو(
تقاضاي بالاي بازار براي خودروهاي داخلي به دليل انحصاري بودن خودروسازي کشور
سياست اولويت دهي حمايت از صنايع خودرو برمبناي اخذ گواهينامه هاي کيفي و زيست محيطي
افزايش همکاري هاي مشترک صنعت با دانشگاه و همچنين با مراکز R&D خودرو سازان و قطعه سازان
افزايش تعداد و توان شرکت هاي دانش بنيان
کاهش شدت رقابت به دليل عدم ورود خودروسازان و قطعه سازان خارجي در بازار خودرو کشور
نياز به نوسازي ناوگان حمل و نقل عمومي
امکان ورود به بازارهاي غير خودرويي از جمله لوازم خانگي ناشي از خروج شرکت هاي خارجی
ریسک های حاکم بر محیط شرکت مهرکام پارس
افزايش هزينه هاي تامين مالي پيرو ضعف بازار سرمايه و بحران شبکه بانکي
افزايش هزينه هاي تامين و ايجاد بحران هاي توليدي به دليل تورم و افزايش نرخ ارز
چند سورس بودن برخي محصولات و عدم دستيابي به تيراژ اقتصادي و عدم استفاده مشتري از ظرفيت هاي در دسترس
رکود در بخش صنعت و افزايش قدرت چانه زني مشتريان بدليل کاهش تقاضا
دشواري و محدوديت در تبادلات مالي بين المللي و منطقه اي
يکطرفه بودن قراردادهاي قطعه سازان با خودروسازان بدون درنظرگرفتن منافع قطعهساز
افزايش شدت رقابت در بازار داخلي و پيشرو بودن و سرعت عمل رقبا در توليد محصولات متنوع با تکنولوژي روز
وضع تحريم هاي موثر بر صنعت و افزايش قدرت چانه زني تامين کنندگان
محصولات شرکت مهرکام پارس
مقدار تولید شرکت مهرکام پارس
محصولی که بیشترین درصد تولید را دارد محصول استراتژیک شرکت محسوب می شود. باتوجه به نمودار بالا انواع سپر خودرو محصول استراتژیک شرکت مهرکام پارس می باشد که در ادامه به بررسی این محصول و روند تغییرات نرخ و مقدار فروش آن می پردازیم.
نتیجه گیری
با توجه به فضای رقابتی صنعت خودرو و اهداف شرکت های خودرو ساز ، مبنی بر ایجاد محصولات با کیفیت و جدید، شرکت این هدف را در جریان قرار داده و مرتباً در حال تحقیقات میدانی و پیگیری و اجرای طرح توسعه و نهایتاً تولید محصولات جدید است. اما علارغم وجود بازار گسترده و ثابت و مشخص این شرکت برای محصولاتش باتوجه به فروش عمده محصولات به شرکت های خودروساز، قیمت های محصولات شرکت مهرکام پارس عمدتاً دستوری بوده و از طرف مشتریانش مشخص میگردد.
باتوجه به افزایش تورم و در پی آن افزایش هزینه های تولید دستوری بودن قیمت ها میتواند یک ریسک برای شرکت محسوب گردد اما باتوجه به ثابت بودن بازار فروش محصولات، ریسک از دست دادن مشتری وجود نخواهد داشت.